Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościBakalie w karmelu
Ciasto pokryte masą z bakali zanurzonych w karmelu zyskuje dodatkowe walory smakowe. Przedstawiamy prosty przepis na przygotowanie bakali w karmelu, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do większości deserów.
Czas czytania: 1 min
Składniki:
- 200 g bakali, np. migdałów i pistacji
- 200 g cukru drobnego
Krok po kroku:
Bakalie prażymy w piekarniku. Na patelni z grubym dnem rozpuszczamy cukier. Gdy zrobi się delikatnie brązowy, dodajemy do niego bakalie i wyłączamy ogień. Masę przelewamy na papier do pieczenia i studzimy. To doskonały dodatek do lodów, ciast i kremów.
Sprawdź inne przepisy na naszym kanale YouTube oraz na allegro.pl/kuchnia.
Allegro Kuchnia
Allegro Kuchnia wierzy, że w każdym z nas drzemie nutka prawdziwego smakosza, dlatego co tydzień prezentować będziemy nowe przepisy kulinarne na allegro.pl/kuchnia. Odwiedź nas i zainspiruj się. Specjalnie dla Ciebie przygotowalismy propozycje z kuchni wegetariańskiej, włoskiej, mięsnej i orientalnej. Zapraszamy również na nasz kanał Allegro Kuchnia na serwisie YouTube.